Skip to main content

Om 2 stukken kunstgras tegen elkaar vast te leggen heeft u nood aan een (zelfklevende) nadenband of lijmband.

Er bestaan 2 soorten lijmbanden. De zelfklevende nadenbanden en de banden waar nog lijm moet worden opgesmeerd. Het grote verschil zit hem vooral in het gebruiksgemak.

Heeft u een project wat achteraf niet al te zwaar belast wordt kan u gebruik maken van de zelfklevende nadenbanden. Heeft u een kunstgrasproject in een tuin met spelende kinderen of op een speelplaats? Dan gebruikt u best de lijmbanden waar nog lijm moet worden opgesmeerd. U hebt de keuze tussen een 1 en 2 componentenlijm.

Het verschil tussen deze twee soorten lijm zit hem vooral in het gebruiksgemak maar ook in de prijs. Een 1 componentenlijm is duurder dan een 2 componentenlijm. De duurzaamheid van de 2 lijmen is gelijkaardig. De 1 componentenlijm is verkrijgbaar is een pot van 5 kg of een tube van 0,310 kg. De tube kan gebruikt worden met een siliconenpistool.

Opgelet: het niet mogelijk om de zelfklevende lijmbanden te gebruiken bij nat weer. De lijmbanden zullen bij zeer vochtig weer niet duurzaam zijn. Vermijd daarom het gebruik van zelfklevende lijmbanden bij nat weer. Gebruik daarom de 1 componentenlijm die geschikt is voor alle weersomstandigheden (niet bij regen of vorst).

Zoals u kunt lezen op de “kunstgras aanleggen pagina” zijn dit de stappen die moeten gevolgd worden om kunstgras perfect te lijmen.

Hoe kan ik een kunstgrasnaad lijmen?

  1. Zorg er ook voor dat de naden recht lopen.
  2. Leg de twee stroken kunstgras mooi tegen elkaar. Bekijk of alles mooi recht loopt en er geen openstaande naden of overlappingen zijn tussen de twee stroken kunstgras.
  3. Klap één deel van een kunstgrasstrook om en leg de ForGrass zelfklevende nadenband onder de naad. Zorg dat de nadenband gelijkmatig verdeeld is tussen de twee kunstgrasstroken (7,5cm langs elke kant). De kant met het plastiek moet aan de bovenkant komen.
  4. Klap de kant terug en zorg dat de nadenband mooi op zijn plaats blijft.
  5. Controleer de naad op de afwezigheid van een openstaande gleuf.
  6. U bent klaar om de naad te plakken.
  7. Trek voorzichtig de witte folie van de zelfklevende nadenband.
  8. Druk het kunstgras direct na het verwijderen van de folie goed aan.
  9. Zorg dat het kunstgras steeds mooi op zijn plaats blijft. Trek de folie steeds recht naar achteren, niet naar links of rechts.