Skip to main content

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van kunstgras als ideale en onderhoudsvriendelijke ondergrond.

Huisdieren vormen daarbij voor veel mensen nog wel een belangrijke reden om geen kunstgras te nemen. Toch zijn huisdieren geen reden om niet over te stappen op kunstgras.

De belangrijkste reden voor mensen om geen kunstgras te nemen met huisdieren is de gedachte dat huisdieren kunstgras niet prettig zouden vinden. Dit is echter niet het geval, want huisdieren vinden kunstgras namelijk juist erg prettig. Dieren zien het verschil niet tussen kunstgras en gewoon gras. De ervaring leert dat dieren kunstgras als prettig ervaren aan hun poten en zij op de zachte bovenlaag graag rollen.

Kunstgras en huisdieren vormen dus een prima combinatie.
Ook de eigenaren van de dieren ondervinden juist veel voordelen aan het kunstgras. Omdat huisdieren nogal te keer kunnen gaan op een natuurlijk gazon en regelmatig graven, kan een gazon er al snel slecht uit komen te zien. Huisdieren komen er al snel achter dat ze niet kunnen graven in kunstgras, waardoor ze de drang ook niet meer hebben om dit te doen. Doordat het kunstgras van ForGrass meer dan 40Nm trekkracht heeft zullen de vezels nooit worden losgetrokken door het graven.

Ook het probleem van ontlasting is minder bij kunstgras. Mocht het huisdier toch zijn behoefte doen op kunstgras, dan is het eenvoudig schoon te maken, zonder dat er bruine of gele vlekken achterblijven en er kale plekken ontstaan op het gras. Het huisdier kan daarnaast lekker rondrennen en ravotten in de tuin, zonder dat het dier vervolgens onder de modder zit en dat is voor menig dierenbezitter ook een belangrijk gegeven. Heeft u toch last van geurhinder in de zomer, dan kan u gebruik maken van de GeurNeutra korrels die u in het kunstgras gooit. Deze korrels nemen de ammoniakgeuren op en laten ze verdampen zonder geur af te laten.

Het is echter wel belangrijk om de juiste keuze te maken als u een huisdier bezit. Het is tevens van groot belang dat het kunstgras op de juiste manier wordt gelegd, zodat het naadloos overloopt. Naden en opstaande randen kunnen verwondingen aan poten en nagels van dieren veroorzaken. Zorg bij de keuze voor kunstgras, zeker in combinatie met een huisdier, voor een combinatie van fijn aanvoelend gras en een egale oppervlakte. U en uw huisdier kunnen dan genieten van de voordelen van het kunstgras.

WELKE ONDERGROND MOET IK KIEZEN WANNEER IK HUISDIEREN HEB?

Bij de start van een nieuw project gaan we steeds met de klant de verschillende ondergronden bespreken. Dit in combinatie met het type huisdier.

We onderscheiden 3 type ondergronden.

  1. Aarde
  2. Lava
  3. Stabilisé (zandcement)​

Kunstgras aanleggen op aarde is niet aan te raden wanneer u een hond heeft. Het is zo dat, wanneer uw hond geluiden van insecten of knaagdieren hoort onder het kunstgras zal die deze proberen te vangen. D.w.z. dat hij zal beginnen graven. En wou u nu net geen kunstgras om die putten in de tuin te vermijden?

Kunstgras aanleggen op lava is een beter idee. Deze ondergrond zorg ervoor dat de geluiden verder weg in de ondergrond zitten. Een groot voordeel van een lava ondergrond is dat deze goed zuiverend is. D.w.z. dat wanneer uw hond er een plasje op doet, dat plasje gezuiverd zal worden door de lava. Hierdoor zal er minder geurhinder ontstaan.

Kunstgras aanleggen op stabilisé (zandcement) is de beste optie.  Door de stevigheid van deze optie zal u nooit meer putten in het gras hebben. Belangrijk is wel dat u een stabilisé aanlegt (of laat plaatsen door ons) die niet te zwaar is. Daarmee bedoelen we, er mag niet teveel cement in zitten en de korrelgrote moet groot genoeg zijn om water en urine door te laten. Wij raden aan om met de volgende samenstelling uw ondergrond te maken: Zandcement van 100kg cement / m³ met een korrel van 0/5. Ook is het af te raden om de stabilisé aan te trillen, hierdoor riskeer je de ondergrond minder waterdoorlatend te maken -> Sneller geurhinder door hond of kat.