Skip to main content

Kunstgras is onderhoudsarm, niet onderhoudsvrij. Het heeft alleszins een stuk minder onderhoud nodig dan natuurlijk gras. Wanneer u bij uw aankoop koos voor ForGrass, koos u voor topkwaliteit, een duurzame en innovatieve oplossing.

Met ForGrass is het gegarandeerd jarenlang genieten van het buitenleven. Voor een lange levensduur van uw kunstgazon is het belangrijk uw kunstgras goed schoon te houden. Regelmatig uw gazon onderhouden loont.

SNEEUW OF ZON… KUNSTGRAS IN DE WINTER

Wij geven u graag enkele tips mee voor de algemene zorg van uw kunstgrasmat. Uw kunstgazon zal in de herfst bezaaid liggen met bladeren en weggewaaide takken. De grootste takken kan je natuurlijk gewoon oprapen en de rest kan je met een harde borstel samenvegen. U kan hiervoor dezelfde borstelmachine gebruiken als voor het inzanden van het kunstgras. (foto bovenaan de pagina.)

Het voordeel van dit onderhoud is dat je de vezels terug mooi rechtop zet. Kleine bladeren kan je wegblazen of opzuigen met onze handige kunstgrasstofzuiger. Zo voorkomt u de groei van onkruid tussen het kunstgras. Laat allerhande afval niet slingeren en verwijder het regelmatig. Het gebruik van een hogedrukreiniger op het kunstgras kan geen kwaad. Hou deze ongeveer een 30cm van het kunstgras vandaan.

We krijgen vaak de vraag of composterende bladeren geen aanleiding geven tot onkruidontwikkeling.  Het is inderdaad zo dat indien bladeren een lange tijd, jaar na jaar op het kunstgras vallen en niet verwijderd worden een probleem kunnen geven. De plaats kan dan bewerkt worden met onze ecologische product tegen algen en mossen.

Het onderhoud in de winter is een ander verhaal, het product kunstgras is in beginsel vorstbestendig. Zeker onze kunstgrassen met polyethyleenvezel (PE) kunnen goed tegen vorst.

Oudere vezeltypen als polypropyleen (PP), die we niet in het gamma hebben, zijn bij vorst kwetsbaarder. Bij de keuring in het laboratorium wordt het kunstgras getest bij temperaturen van – 20° tot + 40° Celsius. Dit is nodig omdat onze producten zowel in landen met een zeer winters klimaat – denk aan Scandinavië – als in zeer warme landen – bijvoorbeeld Afrika – wordt toegepast.

DE EERSTE ZONNESTRALEN..

De lentekriebels zijn er weer. De eerste warme zonnestralen en de eerste lente schoonmaak verfrist uw hele tuin. Met de tuinslang kan u uw gazon een extra wasbeurt geven en eventuele verstopte drainagegaatjes terug vrijmaken. Een goede wasbeurt zorgt ervoor dat er geen onkruid zal groeien in uw gazon. Wees ook zeker niet bang om de hogedrukreiniger te gebruiken indien u met iets hardnekkigere vlekken zit.

Bij het snoeien van uw siergrassen of buxussen kan u het kleinste snoeiafval verwijderen uit het kunstgras met behulp van onze kunstgras stofzuiger. Deze stofzuiger kan zowel blazen als zuigen en haalt het fijnste stof en snoeiafval uit het aangelegde kunstgras.

Gebruik in de lente ook onze ecologische product tegen algen en mossen. Het product is zeer geschikt om te gebruiken op kunstgras en laat geen sporen na. U besproeit uw kunstgras met dit product, laat het inwerken en de regen doet de rest. Alle  algen en mossen in het kunstgras verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als het niet regent kan u natuurlijk terug de tuinslang gebruiken om het product te verwijderen.

We krijgen vaak de vraag of een hond of kat samen gaat met kunstgras. Dat kan zonder probleem. Reinig de uitwerpselen van de hond of kat zo snel mogelijk op en spoel het af met water.

OP VAKANTIE ZONDER ZORGEN OM DE TUIN…

In de zomer kan je languit genieten en relaxen op uw aangenaam ForGrass gazon. Door de gepatenteerde C-vorm vezel bent u ook zeker dat de vezels 20% minder warmte opnemen dan een normale vezel. Waar u zich ook geen zorgen over moet maken is het opblaasbaar zwembad die u op het kunstgras wenst te zetten. Zware voorwerpen een lange tijd laten staan zullen de vezels weliswaar platdrukken, met een harde bezem of bladerhark kan je de vezels terug rechtop borstelen.

Let echter wel op met een barbecue, vuurkorven en sigaretten, die kunnen smeltplekken veroorzaken. Kunstgras brandt niet, het smelt alleen.