Skip to main content

Om het natuurlijke gevoel dat u beleeft wanneer u op ForGrass kunstgras loopt te vergroten, zijn verschillende typen onderlagen beschikbaar, o.a. een schuimlaag die rechtstreeks onder het ForGrass kunstgrasgazon wordt aangebracht. Deze zorgt voor een zacht verend en comfortabel gevoel wanneer u op ForGrass loopt.

Net zoals bij een binnentapijt, waar dergelijke ondertapijtlagen al jaren succesvol worden toegepast, absorbeert het energie en verlengt de Comfort Foam laag tegelijkertijd de levensduur van het kunstgras, zodat u jaar in jaar uit kunt genieten van het kunstgras van ForGrass.

Beschikbare ondergronden:

  1. Safe2Play valdemping
  2. Draingematten
  3. Geotextiel
  4. Future Base Platen

 

1| FORGRASS SAFE2PLAY VALDEMPING

Valdempend kunstgras vindt zijn toepassing voornamelijk op plaatsen waar speeltoestellen staan of op plaatsen waar intensief gespeeld wordt door kinderen. Het verhoogt de veiligheid en het comfort van het kind tijdens het spelen.

De opbouw: Er wordt steeds gestart met het aanleggen van een stabiele ondergrond. Zand of stabilisé wordt aangetrild en geëffend. Daarboven komen 1 of 2 lagen valdempende platen, de dikte van deze opbouw bepaalt de uiteindelijke valdemping.

Het kunstgras wordt strak om palen en verankeringspunten heen gelegd. De verschillende stroken kunstgras worden langs de onderkant met elkaar verbonden met sterke nadenbanden  (bij voorkeur geen zelfklevende nadenbanden).

Valdempende matten: ForGrass Comfort Foam bestaat uit gerecycleerd materiaal. De matten zijn goed waterdoorlatend. De dikte bepaalt de valdemping. De valdempende matten kunnen geleverd worden vanaf 2cm dikte tot 10cm dikte. De regel is dat er per meter hoogte 1cm valdemping moet voorzien worden.

vb. Is het speeltoestel 4m hoog moet een valdemping van 4cm voorzien worden.

 

2| FORGRASS DRAINAGEMATTEN


Bij het leggen van kunstgras moet steeds rekening gehouden worden met de afwatering. De afwatering onder het kunstgras kan gebeuren door de aanleg van het kunstgras op stabilisé of zand.

Is de ondergrond beton of een andere niet doorlaatbare materie (EPDM of roofing) moet er een extra drainagelaag voorzien worden wanneer het water hierop blijft staan.

Voor uw kunstgras op een balkon of (dak)terras is het van belang om er voor te zorgen dat uw kunstgrasmat terug snel droog is na een regenbui, dit zal de levensduur van uw kunstgras verhogen. Zo’n drainerende onderlaag helpt bij het sneller droog leggen van de latex backing.

 

3| FORGRASS GEOTEX – KUNSTGRAS ONDERDOEK

In de tuin wordt ForGrass kunstgras geïnstalleerd op een aangetrild en geëgaliseerd zandbed of stabilisé. Hier is geen extra drainerende onderlaag noodzakelijk.

Wel adviseren wij minimaal een drukverdelend onderdoek te gebruiken wanneer het kunstgras is aangelegd op een zandbed. De kunstgrasmat is immers voorzien van gaatjes voor afvoer van het regenwater. Door een wortelwerende onderdoek onder het kunstgras te installeren voorkomt u dat er onkruidgroei in de gaatjes plaatsvindt. De ForGrass GeoTex heeft ook een werende werking tegen mieren en andere ongedierte.

Niet aan te raden in combinatie met huisdieren doordat de urine van de honden of katten in de geotextiel dringt en een geur verspreid achteraf. Heeft u toch honden en katten gebruikt u best de GeurNeutra korrels om de geurhinder tegen te gaan.

 
 

4| FUTURE BASE PLATEN

De Future Base Platen zijn nieuw op de Belgische markt sinds januari 2015 en zijn een alternatief op de permanente verhardingen of drainagematten op dakterrassen. De platen kunnen gewoon op de aarde gelegd worden bovenop een geotextiel (zie nummer 3) die dient als drukverdelende onderlaag.

De platen vormen een perfect vlakke ondergrond waarop het kunstgras kan worden bevestigd. Het grote voordeel is de werkbaarheid en naadloosheid van de platen. Zelf op moeilijk bereikbare plaatsen kan een prachtig vlakke en dragende ondergrond gelegd worden.

 

Technische specificaties:

  • De platen zijn 70cm op 70cm.
  • Een wateropslagcapaciteit van 14 liter per m².
  • Pinnetjes bovenop de plaat om het kunstgras mooi op zijn plaats te houden.
  • Puzzelstructuur om alles stevig vast te houden en geen naden te hebben.
  • Gemakkelijk te versnijden met een decoupeer- of circkelzaag.
  • Prijs: €12,50/plaat (excl. BTW)