Skip to main content

Als u niet beschikt over een tuin, maar wel over een balkon of dakterras, kunt u toch het echte buitengevoel ervaren door uw balkon of dakterras te bekleden met kunstgras. Kunstgras laat zich makkelijk combineren met elke stijl en kleur, van klassiek tot modern. Uw groendak in “vals gras” is binnen handbereik.

Kunstgras op een balkon of dakterras vereist wel een andere ondergrond dan in een tuin. Hoe wordt kunstgras op uw balkon of dakterras aangelegd? Bekijk onze kunstgras aanleggen pagina.

We gaan steeds kleiner wonen en daar horen meer appartementen bij. Zo’n appartement heeft meestal een leuk balkon of stenen terras. Maar door het gebrek aan groen in de steden bleven deze meestal wat kaal. Daar biedt kunstgras natuurlijk perspectieven. Door de aanleg van de grasmatten krijgt het terras direct kleur en een zalige uitstraling.

Kort geschetst bestaan er 6 types ondergronden voor een groendak uit kunstgras.

  1. Het gras kleven op de EPDM.
  2. Het gras aanleggen op een houten onderbouw.
  3. Het gras aanleggen op onze Future Base Platen.
  4. Het gras leggen op tegels op tegeldragers.
  5. Het gras leggen op een drainagemat/valdemping.
  6. Het gras aanleggen op een houten onderbouw.

Nieuw: voor het kunstgras leggen op een dakterras kan nu ook onze nieuwe platen gebruiken. Dit zijn puzzelstukken die in elkaar klikken.

Elk project vereist zijn eigen onderbouw. Laat u hier voor informeren door ons. Ons advies is gratis en goud waard.

Het leggen van kunstgras op een roofing of EPDM vraagt extra aandacht. Lees daarom meer over het aanleggen van kunstgras op een roofing. Hierbij zijn zaken zoals de overgang tussen, en de dikte van, de EPDM stroken belangrijk.

Wat zijn nu de kunstgras terras prijzen? De prijs hangt sterk af van het type ondergrond. Het gras plaatsen op de EPDM of roofing zal rond de €45/m² kosten. De kunstgrasmat plaatsen op een houten onderbouw die volledig effen ligt zal eerder op een €125/m² komen. Deze houten onderbouw wordt opgetrokken uit hout van een duurzaamheidsklasse 1 (massaranduba en belinga). Zo kunnen wij u hier 10 jaar garantie op geven.